Bambus x-treme beklædningsbrædder

 • Villa Osiris Hertman Studio

  Picture by J. vd Waal
  The Art of Living magazine

  MOSO® Bamboo X-treme® Varibo
  udendørs
   beklædningsbrædder

 • Notiz Hotel NHL Stenden (1200 m2) Leeuwarden, the Netherlands

  BRT Architecten
  Awood
  Ronnie Zeemering 

  MOSO® Bamboo X-treme® Varibo
  udendørs beklædningsbrædder

  lukket profil

 • Public Elementary School “IKC de Zeven Zeeën”

  Design Moke Architects

  MOSO® Bamboo X-treme® 
  udendørs beklædningsbrædder
  Rebated & Trapezium profile

 • Picture by Lior Teitler

  MOSO® Bamboo X-treme®  
  udendørs beklædningsbrædder
  Rhombus profile

 • Oker Meeting Venue (125 m2) Schipluiden, the Netherlands

  Restauro Architecten
  Awood

  MOSO® Bamboo X-treme® Varibo
  udendørs beklædningsbrædder

  Grad Profile

 • Event complex Oxygen La Défense (5500 m) Paris, France

  Stéphane Malka Architecture
  David Ducastel (Philéas Fotos)

  MOSO® Bamboo X-treme® 
  udendørs træprofiler
   

MOSO® Bambus X-treme® tilbyder klare bæredygtige fordele og har endda bevist at være CO2 neutral i produktets levetid! Anvendelse af ​​Bambus X-treme® bidrager til en højere LEED, BREEAM, Green Star, HQE og DGNB certificeringsscore for grønne byggeprojekter.

Det er en af ​​grundene til, at du kan finde MOSO® Bamboo X-treme® og andre MOSO® produkter i mange bæredygtige referenceprojekter verden over.

Bestil en prøvepakke eller book en produktfremvisning af MOSO bambus

Vi kigger gerne forbi og viser prøver, send os gerne en uforpligtende forespørgsel på salg@a2supply.dk

Du er også altid velkommen til, at kontakte Paw på tlf. +45 51 89 96 09 og høre nærmere om MOSO bamboo

Uovertruffen væksthastighed

Bambus er den hurtigst voksende plante i verden. På grund af dens hurtige vækst betragtes Moso bambus som en landbrugsafgrøde.

Den årlige høst sker efter en vækstperiode på 4-5 år, sammenlignet med tropisk hårdttræ som høstes efter 60-100 år! 

Bambussen giver en stabil årlig indkomst til landmænd, der stimulerer bambusplanten og dens vækst og det sikrer at den dyrkes under optimale forhold.

Der er derfor ingen skovrydning ved produktion af MOSO® Bambus X-treme® kun en bæredygtig løbende høst på cirka 20% af planten hvert år. Imens opfanges der store mængder af CO2 i bambusskovene og produkterne LÆS MERE HER!.

Carbon footprint

MOSO® Bambus X-treme®: CO2-neutral i produktets levetid* MOSO® har gennemført en LCA og carbon footprint undersøgelse sammen med Delft University of Technology (TU Delft) og INBAR. Det rapport (www.moso-bamboo.com/lca) konkluderer, at alle vurderede MOSO®-produkter (alle massive bambusgulve, terrasser, bjælker, paneler og finer) er CO2-negative i produktets levetid ("vugge til grav"). 

I dette resultat er den høje vækstrate af Moso bambus ikke engang taget i betragtning, og kan opfattes som yderligere miljøgevinst. Miljøpåvirkningen af ​​MOSO® produkter, eksklusive kulstofbindingseffekt, blev også offentliggjort i en officiel miljøproduktdeklaration (EPD) efter EN 15804 (www.moso-bamboo.com/epd).

 

Kulstoflagring i bambus

Biobaserede materialer fungerer som CO2-dræn, og igennem fotosyntesen optager planter kuldioxid (CO2) og omdanner det til glukose (byggesten til biomasse) og oxygen.

CO2 oplagres i materialet i produktets vækst/levetid, og endnu længere, hvis produktet genbruges til nye holdbare produkter. På grund af den hurtige vækst – og relaterede høje udbytte.

Moso bambus laster langt mere CO2 i holdbare produkter i forhold til andre træsorter. 

For eksempel: bambus X-treme® laster næsten 1.660 kg CO2 pr. m3 bambus, dvs. svarende til CO2-udledningen af 14.000 km kørt i en mellemklasse bil.

Hvor der i almindelig træ cirka lageres 1.000 kg CO2 pr. m3

MOSO® Bamboo X-treme® beklædningsbrædder er massive brædder og profiler i forskellige bredder, til udvendig anvendelse lavet af bambusstrimler, der er komprimeret og termisk modificeret ved cirka 200°C.

Denne unikke Thermo-Density®-proces giver MOSO® Bambus X-treme® den højest mulige holdbarhedsklasse i de relevante EU-normer mod råd og svamp og øger stabiliteten og tætheden og dermed hårdheden. Med en Brinell (hårdhed) score på 9,5 er produktet knap 3 gange hårdere end eksempelvis Egetræ.

Ydermere, i modsætning til træprodukter, har dette materiale opnået brandklassificering Klasse B-s1-d0 klasse A (EN 13501-1) uden imprægnering med dyre og måske miljøbelastende brandhæmmende produkter. Produktet skal derfor ikke vedligeholdes for at det beholder sin brandegenskaber.

MOSO® Bambus X-treme® er et produkt der sikrer kunden den bedste mulige bæredygtighed i sit byggeri af flere årsager, ikke alene er Bambus måske den mest bæredygtige form for naturligt bygningsmateriale med en meget kort vækst periode på  4 - 5 år fra plantning til høst og fordi man kun fjerner cirka 20 % af en plante der fortsætter med at gro. Modsat alle former for træ, så har man ikke fældet og slået en plante ihjel. 

"​De seneste tal fra FN 2021 viser at der hver 3 sekund forsvinder et skov areal svarende til 3 fodbold baner, det et areal  3 x Danmarks størrelse der forsvinder hvert år! Når du erstatter dit træ produkt med et bambus produkt er du med til at bevare en verden til vores efterkommere som også har oprindelig regnskov og skovareal i vores del af verden hvor en sund bio diversitet er med til opretholder en sund balance i naturen"

MOSO® Bambus X-treme®  kræver ikke vedligehold når man ønsker bevarer en naturlig patinering der bliver grålig over tid. Selv uden vedligehold gives der 25 års produkt garanti mod balndt andet mod råd.

Dermed kan bygningsejeren helt undlade at udføre vedligehold og spare penge. Løbende vedligehold vil betyde omkostninger og udledning af CO2. Moso bambus er bare det rigtige valg når man ønsker det virkelig skal være bæredygtig. 

Med et produkt i bambus har du valgt et produkt der har alle de bedste egenskaber i forhold bæredygtighed og med Moso Bambus også i forhold til brand.

MOSO® Bamboo X-treme® beklædningsbrædder fås i forskellige dimensioner.